Wat zijn de kosten van gevelonderhoud?

Specialist in Gevelrenovatie

Wat zijn de kosten van gevelonderhoud?

Gevelonderhoud

Gevelonderhoud is een cruciaal aspect van het behoud en de uitstraling van elk gebouw. Of het nu gaat om een woning, een bedrijfspand of een historisch monument, regelmatig onderhoud van de gevel is essentieel. Zo behoud je de structurele integriteit en de waarde van het pand. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van gevelonderhoud? Hieronder gaan we dieper in op dit onderwerp en geven we inzicht in de verschillende factoren die de kosten beïnvloeden.

1. Soort gevel

Het type gevel van een gebouw speelt een grote rol bij het bepalen van de kosten van het onderhoud. Bakstenen, beton, natuursteen, hout en andere materialen vereisen verschillende benaderingen en behandelingen. Dit beïnvloedt de kosten. Sommige materialen zijn bijvoorbeeld gevoeliger voor vervuiling en vereisen daarom meer frequent reinigen.

2. Omvang van het pand

De omvang van het gebouw is een andere belangrijke factor die de kosten van gevelonderhoud bepaalt. Grotere gebouwen vergen meer tijd en middelen voor inspectie, reiniging en reparatie. Dit resulteert vaak in hogere kosten in vergelijking met kleinere panden.

3. Huidige staat van de gevel

De huidige staat van de gevel speelt een cruciale rol bij het bepalen van de kosten. Als de gevel al lang verwaarloosd is en veel schade heeft opgelopen, kunnen de kosten voor reparatie en onderhoud aanzienlijk hoger zijn dan bij een goed onderhouden gevel.

Gevelonderhoud

4. Benodigde werkzaamheden

De specifieke werkzaamheden die nodig zijn voor het onderhoud van de gevel bepalen ook de kosten. Dit varieert van eenvoudige reiniging en herstel van voegen, tot meer ingrijpende reparaties of volledige renovatie.

5. Gekozen onderhoudsbedrijf

Het onderhoudsbedrijf dat je kiest heeft ook invloed op de kosten van gevelonderhoud. Verschillende bedrijven hanteren verschillende tarieven, afhankelijk van hun expertise, ervaring en de kwaliteit van de dienstverlening die zij bieden. Bij Veldhuizen Gevelrenovatie bieden we hoogwaardig gevelonderhoud tegen eerlijke tarieven.

Een indicatie van de kosten voor gevelonderhoud

Denk je erover na om je gevel te laten onderhouden? Dan staat hieronder een indicatie van de kosten. Zo heb je alvast een duidelijk beeld van de prijzen voor verschillende onderhoudsdiensten.

 • Gevelreiniging:

  • Voor stoomreiniging betaal je zo’n €5 – €10 per vierkante meter.
  • Kies je voor zandstralen, dan moet je rekenen op €15 – €25 per vierkante meter.
 • Voegwerk reparatie:

  • Wil je je voegwerk laten repareren? Dat kost gemiddeld tussen de €20 – €30 per vierkante meter.
  • Het uithakken en opnieuw voegen van voegen kost je ongeveer €30 – €50 per vierkante meter.
 • Gevelimpregnatie:

  • Als je je gevel wilt impregneren, dan zijn de kosten gemiddeld tussen de €8 – €15 per vierkante meter.
 • Gevelrenovatie:

  • Bij een gedeeltelijke gevelrenovatie, zoals het herstellen van beschadigde delen, moet je denken aan €50 – €100 per vierkante meter.
  • Een complete gevelrenovatie, inclusief reiniging, voegwerk reparatie en herstel van beschadigde delen, kost gemiddeld tussen de €100 – €200 per vierkante meter.

Onthoud dat deze prijzen slechts indicatief zijn en kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren zoals de locatie, de staat van je gevel en de specifieke vereisten van het werk. Het is altijd verstandig om een offerte op maat aan te vragen.