Gevelrenovatie

Veldhuizen Gevelrenovatie B.V. renoveert gemetselde gevels van woningen en bedrijfsgebouwen

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevelrenovatie door vakbekwame professionals

Gevelrenovatie laten uitvoeren? Een goed onderhouden gevel draagt bij aan een lange levensduur en zorgt voor waardebehoud. In sommige gevallen kan gevel renoveren zelf voor een waardevermeerdering zorgen en de isolatiewaarde verbeteren. Dit is dan ook de reden dat dit een vak is dat uitgevoerd moet worden door professionals. Wij zijn specialist op dit gebied en zorgen er graag voor dat de gevel van uw woning of bedrijfsgebouw in goede staat verkeert. Hierbij staan kwaliteit en vakmanschap te allen tijde centraal. Vraag een offerte aan voor meer duidelijkheid over de prijs, of schakel direct onze hulp in door te bellen naar 033 – 234 0300

Wat is gevelrenovatie?

Eerst gaan we dat dieper op wat gevel renoveren precies inhoudt. Gevelrenovatie is het proces waarbij de buitenkant van een gebouw of woning wordt hersteld en verbeterd. Hierbij kun je denken aan verschillende werkzaamheden, zoals het reinigen van de gevel, het herstellen van beschadigd voegwerk, het vervangen van kapotte bakstenen, schilderwerken, het plaatsen van een nieuwe gevelbekleding, of zelfs het aanbrengen van gevelisolatie. Het doel van gevelrenovatie is om de levensduur van het gebouw of de woning te verlengen en de esthetische uitstraling te verbeteren. Daarnaast kan het ook bijdragen aan een betere energie-efficiëntie van het gebouw. Gevels renoveren is dus een belangrijk onderdeel van het onderhoud van gebouwen en woningen en kan de waarde ervan aanzienlijk verhogen.

Wanneer is gevelrenovatie nodig?

Wist je dat gevel renoveren een onderschat onderdeel is van het onderhouden van een huis of gebouw? Langs de straat zie je met enige regelmaat panden of woningen waarvan de gevel niet meer in optimale staat verkeert. Dat is een kwalijke zaak, want achterstallig onderhoud kan vervelende gevolgen hebben. In de meeste gevallen verergert het verval snel, waardoor er meer schade ontstaat.

Daardoor is je huis of het pand niet meer bestand zoals weersomstandigheden zoals vorst en neerslag. Het gevolg van je gevel niet tijdig laten renoveren? Vocht- en schimmelproblemen in huis die slecht zijn voor jouw gezondheid (en voor die van je gezin). Het laten verhelpen van grote schade is een grote kostenpost. Laat de gevel daarom tijdig van renovatie voorzien, zodat erger voorkomen wordt.

gevelrenovatie gevelrenovatie

Gevel renoveren op verschillende manieren

Op welke manier we de gevel renoveren, is situatie afhankelijk. We onderscheiden de volgende vormen van gevelrenovatie.

 • Gevelstralen
 • Gevelreiniging
 • Voegwerk
 • Gevelimpregnatie

Gevelstralen

Zit er hardnekkig vuil op je gevel? Vervelend, maar geen ramp. Wanneer de gevel vies of beklad is, stralen we de gevel. Hierbij gebruiken we een geavanceerde straalunit. Deze zorgt ervoor dat de zwaar bevuilde of bekladde gevel weer helemaal als nieuw wordt. Vuil, graffiti en verf worden onder relatief lage druk verwijderd met een hoogwaardig straalmiddel.

Gevel stralen brengt vele voordelen met zich mee. In het bijzonder zorgt deze vorm van gevelrenovatie niet voor beschadiging en is er sprake van minimale stofoverlast. Daarnaast is een groot voordeel dat deze vorm van gevel renovatie zeer geschikt is voor hardnekkige vervuiling dat zich niet makkelijk laat verwijderen. Het hoogwaardige straalmiddel dat wij gebruiken laat het vuil snel verdwijnen. Na het gevelstralen impregneren we de gevel.

Gevelreiniging

Ook gevelreiniging valt onder gevel renoveren. Is er sprake van verontreiniging, bijvoorbeeld in de vorm van graffiti of klimop? In dat geval is het van groot belang dat de gevel zo snel mogelijk gereinigd wordt middels gevelreiniging. Wanneer de gevel niet gereinigd wordt, kunnen de stoffen verder in de gevel trekken. Zonder gevelreiniging wordt het verwijderen van de aanslag een nog lastiger klusje, maar de kans bestaat ook dat er scheuren in de gevel ontstaan. Scheuren moeten te allen tijde voorkomen worden. Gevelreiniging zorgt ervoor dat toekomstige schade voorkomen wordt, maar zorgt er ook voor dat de levensduur van het pand verlengd wordt en de gevel er net uit ziet.

Voegwerk

Kapotte voegen staan niet mooi en zijn naast niet mooi, ook nog eens zeer schadelijk voor de woning. Hoe? De kans bestaat dat vocht zich opstapelt in de buitenmuur, waardoor er tijdens het vriezen barsten kunnen ontstaan in de buitenmuur. Voegwerk is de laatste stap van gevelrenovatie. In het geval van voegwerk kunnen we verschillende soorten voegen toepassen om zo de voegen te renoveren. Dit doen we door de kapotte voegen uit te slepen of uit te hakken en de gevel schoon te maken, om zo voegresten en vuil te verwijderen.

Daarna plaatsen we de nieuwe voegen. Je kunt een keuze maken uit verschillende voegen. Van platte voegen tot aan de gladde voeg of borstelvoeg. Voordat we aan het impregneren van de gevel beginnen, brengen we indien gewenst een aantal proefstukjes aan. Zodoende kun je eerst kijken welke voeg én welke kleur je voorkeur heeft. Vervolgens gaan we over tot het echte werk: het daadwerkelijke metselwerk.

Gevelimpregnatie

Nadat de gevel gerenoveerd is, ziet hij er weer als nieuw uit. Dat willen we natuurlijk graag zo houden. Vocht en andere vormen van vervuiling kunnen helaas ernstige schade veroorzaken aan de muren, met grote schade als gevolg. Daarom impregneren we de gevel met een vocht- en vuilafstotend middel. De gevel blijft dankzij impregneren droger, isoleert beter en bekladding is makkelijker te verwijderen.

Daarnaast de gevel ook nog eens ongevoelig voor algen, mos en vuil. De gevel laten impregneren zorgt ervoor dat de gevel extra lang mooi blijft en voorkomt schade.

Onze klanten aan het woord

 
 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Steigerwerk

Tijdens gevels renoveren maken we gebruik van steigerwerk. Wij hebben het steigerwerk geheel in eigen beheer. Van transport tot aan advies, demontage en onderhoud. Alle werkzaamheden omtrent de steigers worden uitgevoerd door onze gespecialiseerde en gekwalificeerde medewerkers.

gevelimpregnatie

Gevelrenovatie kosten

De kosten van gevelrenovatie zijn afhankelijk van een aantal factoren, onder andere van de aard van de renovatie en de grootte van de gevel. De kosten van gevelrenovatie lopen uiteen van €10-, per vierkante meter tot €130-, per vierkante meter. Wanneer je de gevel alleen wilt laten reinigen, moet je gemiddeld rekening houden met kosten van ongeveer €15-, per vierkante meter. Wil jij de voegen laten vervangen door een voeger? In dat geval moet je denken aan gemiddelde kosten van €55-, per vierkante meter. Vraag voor een duidelijkere indicatie van de kosten gerust gratis en vrijblijvend een offerte bij ons aan.

Meer dan 15 jaar ervaring in het vak

Waarom kiezen voor Veldhuizen Gevelrenovatie?

 • Vakmanschap
 • Meer dan 15 jaar ervaring
 • Kwaliteit en bereikbaarheid
 • Korte lijntjes
 • Meest moderne gereedschappen
 • Goede prijzen voor kwalitatief werk

Neem contact op of maak een afspraak voor gevelrenovatie

Is de gevel toe aan gevelrenovatie? Wij zijn werkzaam in de regio’s Hilversum, Almere, Amersfoort & Utrecht. Schakel onze professionele hulp in. Dan zorgen wij er voor op vakkundige wijze voor dat hij weer compleet als nieuw is. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of tips. Of vraag geheel vrijblijvend een offerte aan op onze website voor meer informatie over de prijs van gevelrenovatie.

We zijn bereikbaar via 033 – 2340 300 en info@vg.nl. Daarnaast zijn we ook bereikbaar via Whatsapp. Stuur gerust een bericht.

Waarom gevelrenovatie laten uitvoeren?

De gevel heeft het zwaar te verduren: door de jaren heen gaat de conditie van de gevel achteruit. Er kunnen scheuren of vochtplekken ontstaan en daardoor beschadigingen aan de gevel. Ook kan een gevel beklad raken door graffiti. Een beschadigde gevel is niet bevorderlijk voor de uitstraling van je woning. Laat daarom gevelrenovatie uitvoeren door een specialist als Veldhuizen Gevelrenovatie

Heb je scheuren in je gevel ontdekt of hebben vandalen graffiti gespoten op de buitenmuur van je bedrijfspand? Neem dan direct contact met ons op, en vraag een offerte aan.

Welke diensten levert Veldhuizen nog meer?

Veldhuizen Gevelrenovatie is specialist in gevelrenovatie. We bieden het totaalpakket aan: gevelrenovatie, gevelimpregnatie, gevelstralen en voegwerk. Daarnaast verzorgen we alle bijkomende werkzaamheden. Van het vernieuwen van een schoorsteen, inmetselen van lateien, het vervangen van ankers tot het aanbrengen van lood en het steigerwerk in eigen beheer.

Op onze website vind je meer informatie over de diensten die we leveren. Geïnteresseerd in een van onze diensten? Neem dan contact met ons op, of laat je telefoonnummer achter. Dan bellen we je op om een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

Wat zijn de voor- én nadelen van gevelimpregnatie?

Met gevelimpregnatie zorg je ervoor dat de buitenmuur jarenlang bestand blijft tegen weersinvloeden en vervuiling als mossen en algen. De voordelen van de gevel impregneren op een rij:

 • De gevel wordt ongevoelig voor vuil, mos en algen;
 • Oplossing voor vochtbestrijding: de gevel blijft droger;
 • De gevel isoleert beter;
 • Bekladding met verf of graffiti is makkelijker te verwijderen;
 • Eerst goed drogen, dan impregneren.

Er kleven ook een paar nadelen aan gevelimpregnatie. Voordat een gevel geïmpregneerd moet deze in goede staat verkeren. Daarnaast zorgt het impregneren van een gevel ervoor dat deze zijn ventilerende werking verliest. Ook worden andere gevelwerkzaamheden (zoals verven) erdoor bemoeilijkt. Tot slot is de klus iets dat eens in de zoveel tijd herhaald dient te worden, omdat de impregnatie anders zijn werking verliest.

Kan ik jullie het hele jaar door inschakelen voor gevelrenovaties?

Ja en nee, je kan ons bedrijf het hele jaar door inschakelen voor gevelrenovaties, behalve tijdens vorstperiodes.