Snij- en Knipvoeg

Veldhuizen Gevelrenovatie B.V. renoveert gemetselde gevels van woningen en bedrijfsgebouwen

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Knipvoeg en snijvoeg

Wanneer we je gevel van renovatie voorzien, bestaat de kans dat we gebruik maken van een knipvoeg of snijvoeg. Deze voegsoorten komen voornamelijk voor bij monumentale panden, echter kunnen we deze voegsoorten indien gewenst ook toepassen bij nieuwbouw. Het is maar net wat je mooi vindt. Wij van Veldhuizen Gevelrenovatie zijn gespecialiseerd in het deze voegsoorten en zijn dankzij onze jarenlange ervaring in dit vak zeer ervaren. Neem gerust contact op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Knipvoeg

Wat is een knipvoeg precies? Je kunt dit voegwerk zien als een verdikte voeg die een stukje uitsteekt ten opzichte van een andere steen. Deze voegsoort kom je voornamelijk tegen bij grachtenpanden en monumentale panden. Deze voeg is door zijn uiterlijk zeer uniek en is ambachtelijk. Hoe deze gemaakt wordt? Er wordt hierbij gebruik gemaakt van mortel. Dit is het specie waarmee de voeg opgevuld wordt. Deze mortel wordt zodanig afgesneden dat op een driehoekig dakje lijkt. Zodoende is het een lastige voeg, waardoor het verstandig is om de voeg te laten maken door een professioneel bedrijf zoals Veldhuizen Gevelrenovatie.

Het maken van een knipvoeg vindt als volgt plaats:

 • Het gevalvlak wordt diep uitgehakt en schoongemaakt
 • Verdikte horizontale voegen worden gezet
 • De onderkant en bovenkant van de verdikte horizontale voegen worden schuin weggesneden
 • Verticale voegen worden tussen de horizontale voegen gezet
 • De buitenste randen van de horizontale voegen worden weggesneden

Snijvoeg

Een snijvoeg is een voeg die niet uitsteekt, terwijl dat bij een knipvoeg wel het geval is. Een snijvoeg wordt ook wel een gesneden voeg genoemd en ligt gelijk aan de baksteen in de gevel. Hoe hij gemaakt wordt? Hij wordt gemaakt door te snijden, zoals de naam van deze voegsoort al zegt. Ook deze voegsoort wordt veel gebruikt voor het voegwerk van oudere panden en heeft een ingetogen uitstraling.

Het plaatsen van een snijvoeg vindt als volgt plaats:

 • Eerst wordt de gevel gereinigd en uitgehakt
 • Vervolgens worden er verdikte horizontale voegen aangebracht
 • Daarnna worden de boven- en onderkant van de voegen schuin afgesneden
 • Ten slotte wordt de overtollige specie verwijderd, waardoor het voegwerk niet uitsteekt

Onze klanten aan het woord

 
 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verschil tussen een knipvoeg en snijvoeg

De knip- en snijvoeg worden vaak onterecht door elkaar gehaald, maar er is wel degelijk een verschil. Beide worden schuin afgesneden en lijken op een klein driehoekvormig dakje. Ze worden immers beide schuin afgesneden. Het verschil tussen de snijvoeg en de knipvoeg is dat de snijvoeg in de lijn ligt met de stenen en de knipvoeg een paar millimeter naar buiten de stenen steekt. Daardoor heeft de snijvoeg een ingetogen uitstraling en heeft de knipvoeg een statige uitstraling.

Kosten

De kosten van deze verschillende soorten voegwerk verschillen van elkaar en hebben zo hun eigen kenmerkende eigenschappen. De ene voeg vraagt immers om meer werk dan de ander. Voor een knipvoeg rekent een voeger doorgaans tussen de €95-, en €125-, per vierkante meter. De kosten van het zetten van een snijvoeg liggen doorgaans wat lager, namelijk tussen de €85-, en €115-, per vierkante meter. Voor een exactere indicatie van de prijs raden we aan om een offerte aan te vragen. Dan weet je precies waar je aan toe bent en kom je niet voor vervelende verrassingen te staan.

Vraag een offerte of meer informatie aan

Ben je op zoek naar een specialist die deze voegen op ambachtelijke wijze kan aanbrengen en de gevel van gevelrenovatie kan voorzien? Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een schaduwvoeg of platvolle voeg? Dan kun je bij de professionals van Veldhuizen Gevelrenovatie terecht. Je kunt het voegwerk met een gerust hart overlaten aan ons team van ervaren voegers.

Neem contact met ons op via info@vg.nl, met gebruik van onderstaand formulier of bel naar 033 – 234 0300. Het is ook mogelijk om meteen een geheel vrijblijvende en gratis offerte aan te vragen voor meer duidelijkheid over de prijs. Vervolgens sturen we je deze zo snel mogelijk toe.

Waarom gevelrenovatie laten uitvoeren?

De gevel heeft het zwaar te verduren: door de jaren heen gaat de conditie van de gevel achteruit. Er kunnen scheuren of vochtplekken ontstaan en daardoor beschadigingen aan de gevel. Ook kan een gevel beklad raken door graffiti. Een beschadigde gevel is niet bevorderlijk voor de uitstraling van je woning. Laat daarom gevelrenovatie uitvoeren door een specialist als Veldhuizen Gevelrenovatie

Heb je scheuren in je gevel ontdekt of hebben vandalen graffiti gespoten op de buitenmuur van je bedrijfspand? Neem dan direct contact met ons op, en vraag een offerte aan.

Welke diensten levert Veldhuizen nog meer?

Veldhuizen Gevelrenovatie is specialist in gevelrenovatie. We bieden het totaalpakket aan: gevelrenovatie, gevelimpregnatie, gevelstralen en voegwerk. Daarnaast verzorgen we alle bijkomende werkzaamheden. Van het vernieuwen van een schoorsteen, inmetselen van lateien, het vervangen van ankers tot het aanbrengen van lood en het steigerwerk in eigen beheer.

Op onze website vind je meer informatie over de diensten die we leveren. Geïnteresseerd in een van onze diensten? Neem dan contact met ons op, of laat je telefoonnummer achter. Dan bellen we je op om een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

Wat zijn de voor- én nadelen van gevelimpregnatie?

Met gevelimpregnatie zorg je ervoor dat de buitenmuur jarenlang bestand blijft tegen weersinvloeden en vervuiling als mossen en algen. De voordelen van de gevel impregneren op een rij:

 • De gevel wordt ongevoelig voor vuil, mos en algen;
 • Oplossing voor vochtbestrijding: de gevel blijft droger;
 • De gevel isoleert beter;
 • Bekladding met verf of graffiti is makkelijker te verwijderen;
 • Eerst goed drogen, dan impregneren.

Er kleven ook een paar nadelen aan gevelimpregnatie. Voordat een gevel geïmpregneerd moet deze in goede staat verkeren. Daarnaast zorgt het impregneren van een gevel ervoor dat deze zijn ventilerende werking verliest. Ook worden andere gevelwerkzaamheden (zoals verven) erdoor bemoeilijkt. Tot slot is de klus iets dat eens in de zoveel tijd herhaald dient te worden, omdat de impregnatie anders zijn werking verliest.

Kan ik jullie het hele jaar door inschakelen voor gevelrenovaties?

Ja en nee, je kan ons bedrijf het hele jaar door inschakelen voor gevelrenovaties, behalve tijdens vorstperiodes.