Schaduwvoeg

Veldhuizen Gevelrenovatie B.V. renoveert gemetselde gevels van woningen en bedrijfsgebouwen

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Schaduwvoeg

Schaduwvoeg laten plaatsen door een ervaren en professionele voeger van Veldhuizen Gevelrenovatie? De schaduwvoeg ligt onderaan gelijk met de steen en loopt naar bovenaf een paar millimeter naar binnen. Daardoor ontstaat er een schaduw aan de bovenrand. Een andere naam voor de schaduwvoeg is de regenvoeg. Door de aflopende hoek loopt het regenwater beter weg, waardoor de muur ook minder snel verweert. Vraag een offerte aan voor meer duidelijkheid over de prijs of neem contact op voor meer informatie. We vertellen graag maar over de mogelijkheden.

Wat is een schaduwvoeg?

Je vraagt je waarschijnlijk af wat een schaduwvoeg is. Dit is een voeg die afgesneden is in een hoek van 45 graden. Deze hoek van 45 graden zorgt ervoor dat er een aantrekkelijke schaduwkering ontstaat op de gevel. De voeg ligt onderaan gelijk aan de steen, maar de steen loopt schuin een paar millimeter. Daardoor ontstaat die mooie schaduw aan de bovenrand van de baksteen.

Zodoende kun je deze voeg ook wel zien als een cosmetische voeg, want hij zorgt er voor dat een woning of bedrijfspand er nog mooier uit komt te zien. De horizontale lijnen van de gevel en/of muur worden immers benadrukt. Wist je dat dit voegwerk er ook voor zorgt dat de gevel minder snel verweert? De aflopende hoek van 45 graden zorgt er namelijk ook voor dat het regenwater makkelijker wegloopt. Om die reden wordt de schaduwvoeg in de volksmond ook wel eens de regenvoeg genoemd.

Zetten van een schaduwvoeg

De schaduwvoeg is een weinig voorkomende voeg die niet heel lastig is om te zetten. Onze voegers zijn zeer ervaren en weten als de beste hoe ze een schaduwvoeg realiseren. Dat doen zij aan de hand van de volgende stappen:

 • De gevel wordt gereinigd en uitgehakt
 • De horizontale voegen worden aangebracht
 • Vervolgens wordt de bovenkant van de voeg schuin afgesneden, in een hoek van 45 graden
 • Het verwijderen van het overtollige specie is de laatste stap

Onze klanten aan het woord

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten van het voegwerk

De kosten van voegwerk zijn afhankelijk van de complexiteit van de klus. Het maken van deze voeg is vergelijkbaar met de realisatie van een platvolvoeg en heeft weinig voeten in de aarde. Het realiseren van een schaduwvoeg is voor een ervaren voeger uit ons team geen grote uitdaging. Doorgaans ligt de gemiddelde kostprijs van een schaduwvoeg per vierkante meter tussen de €8-, en €12-, per vierkante meter. We kunnen ons voorstellen dat je graag exact wilt weten waar je aan toe bent. Om die reden raden we je aan om een offerte aan te vragen of contact op te nemen voor meer duidelijkheid over de prijs.

Vraag een offerte aan of neem contact op

Ben je voor je woning of gebouw op zoek naar een bedrijf waar je terecht kunt voor vakkundige gevelrenovatie? De schaduwvoeg zorgt voor een aantrekkelijke schaduwkering die een belangrijke extra touch geeft aan de gevel. Of heb je meer interesse in een platvolle voeg? Vraag direct een offerte aan voor meer duidelijkheid over de prijs

Bent u op zoek naar een specialist die deze voegen kan aanbrengen? Wij zijn werkzaam in de regio’s Hilversum, Almere, Amersfoort & Utrecht. Neem contact met ons op via info@vg.nl, onderstaand formulier of bel naar 033 – 234 0300, we helpen u graag verder.