Gevelstralen

Veldhuizen Gevelrenovatie B.V. renoveert gemetselde gevels van woningen en bedrijfsgebouwen

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is gevelstralen?

Gevelstralen is het verwijderen van hardnekkige roet, en ander vuil op je gevel. Deze vorm van gevelreiniging is geschikt voor gevels die kampen met vervuiling die zich maar moeilijk laat weghalen. Met behulp van een straalmiddel wordt de vervuiling als het ware van de gevel weggepoetst. Veldhuizen Gevelrenovatie is gespecialiseerd in het stralen van gevels.

gevelstralen gevelstralen

Je vervuilde gevel weer schoon dankzij gevelstralen

 • Zware vervuiling wordt verwijderd
 • Je gevel is weer als nieuw
 • Combineer met gevelimpregnatie voor betere bescherming tegen vocht
 • Weer een stralende gevel
 • Geen stofoverlast

Hoe gevelstralen werkt

Met een geavanceerde straalunit (een HSS Torbo) zorgt Veldhuizen Gevelrenovatie ervoor dat gevels die zwaar vervuild zijn weer als nieuw worden. Onder relatief lage druk en met een hoogwaardig straalmiddel verwijderen we vuil zonder de gevel te beschadigen. Bijkomend voordeel van deze methode is dat de stofoverlast minimaal is.

Uiteraard is het ook mogelijk dat wij met hogedruk uw gevel reinigen. Het resultaat is een schone gevel die de bestaande uitstraling houdt.

Proefstuk

Voordat we een gevel of een deel ervan stralen doen we altijd eerst een proefstuk. Dan wordt het effect zichtbaar en kunt u definitief besluiten of de hele gevel zo moet worden. Als het resultaat niet bevalt kiezen we een alternatief, bijvoorbeeld hogedrukreiniging.

Veldhuizen Gevelrenovatie is specialist in gevelstralen. Vakmanschap tegen goede prijzen.

Impregneren van de gevel

Na het stralen van een gemetselde gevel ziet deze er weer als nieuw uit. Door de gevel vervolgens te impregneren met een vocht- en vuilafstotend middel blijft de gevel lang mooi. Uiteraard verzorgt Veldhuizen Gevelrenovatie dit graag voor u.

Onze klanten aan het woord

 
 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten van gevelstralen

Hoeveel het stralen van de gevel zal kosten hangt af van het soort aanslag dat op de gevel aanwezig is. Het type aanslag en de hardnekkigheid daarvan is van invloed op de aanpak. Ook de stenen waar de gevel van is gemaakt is van belang. Verder is de grootte van de muur (het aantal vierkante meters) bepalend voor de prijs. Indien gewenst kunnen wij ook de gevel impregneren. Daar brengen wij wel extra kosten voor in rekening.

Benieuwd naar de precieze kosten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Kent gevelstralen ook nadelen?

Hoewel het stralen van de gevel vele voordelen kent zijn er ook enkele (mogelijke) nadelen aan verbonden. Zo bestaat het risico dat tijdens de werkzaamheden de gevel licht beschadigd raakt. Vooral de voegen vormen hier risicopunten, al kunnen ook kozijnen lichte schade oplopen. Dankzij vele jaren ervaring en puur vakmanschap weet Veldhuizen Gevelrenovatie met dit risico om te gaan.

Gevelimpregnatie door Veldhuizen Gevelrenovatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Wil je weten wat de kosten zijn van het laten stralen van je gevel? Neem dan contact op om geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan te vragen. De kosten hangen onder andere af van het aantal vierkante meters dat gestraald zal worden.

Voor al je vragen kun je contact opnemen door te bellen naar 033 234 0300. Ook kun je ons bereiken per e-mail of via het online contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat is gevelstralen?

Gevelstralen is een techniek waarbij met behulp van perslucht en speciale straalmiddelen de buitenkant van een gebouw schoon en glad gemaakt wordt.

Welke voordelen heeft gevelstralen?

Gevelstralen verwijdert vuil, verfresten en andere aanslag, waardoor de gevel er weer als nieuw uitziet. Het verbetert ook de hechting van nieuwe verf of coating op de gevel.

Is gevelstralen schadelijk voor het milieu?

Nee, gevelstralen kan milieuvriendelijk worden uitgevoerd door gebruik te maken van biologisch afbreekbare straalmiddelen en waterafzuiging om het vrijgekomen stof op te vangen.

Moet ik mijn woning verlaten tijdens het gevelstralen?

Het is meestal niet nodig om uw woning te verlaten tijdens het gevelstralen. Wel wordt aangeraden om ramen en deuren gesloten te houden om stof binnen te voorkomen.