Gevelonderhoud

Veldhuizen Gevelrenovatie B.V. renoveert gemetselde gevels van woningen en bedrijfsgebouwen

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevelonderhoud: blaas uw gevel nieuw leven in

Overweegt u gevelonderhoud of bent u op zoek naar een specialist die dit onderhoud voor u kan uitvoeren? Veldhuizen Gevelrenovatie is dé specialist op het gebied van gevels en neemt al het werk uit handen. Met regelmatig gevelonderhoud houdt u uw gevel mooi en voorkomt u dat kleine gebreken grote, dure problemen worden. Wij voeren een inspectie uit, geven advies en voeren zo nodig diverse werkzaamheden uit. Meer weten? Vraag een offerte aan voor een prijsindicatie of neem contact met ons op door te bellen naar 033 – 234 0300, ons een berichtje te sturen via de chatfunctie of door het contactformulier onderaan deze pagina te gebruiken.

Wat houdt gevelonderhoud precies in?

Gevelonderhoud is een essentieel aspect van het behoud en de bescherming van de uitstraling en structuur van gebouwen, misschien zelfs wel een vaste belangrijkste aspecten. Het begint allemaal met een uitgebreide inspectie. Wat is de huidige staat van de gevel? Zijn er duidelijke gebreken of beschadigingen? Vervolgens adviseren we aan de klant wat wij, aan de hand van wat we hebben gevonden bij inspectie, verstandig vinden om te doen. Dit doen we geheel transparant: we leggen uit wat we hebben gevonden, wat dit betekent en wat de gevolgen zijn. Na dit overleg gaan we vervolgens aan de slag. De mogelijke werkzaamheden kunnen enorm uiteenlopen. Denk aan het reinigen van de gevel (gevelreiniging), het herstellen van voegwerk, het vervangen van beschadigde stenen, of het aanbrengen van beschermende coatings om vocht en vervuiling tegen te gaan (gevelimpregnatie). Hoe het onderhoud er precies uitziet, verschilt dus per klus: geen enkele gevel is hetzelfde en ook de wensen van de kant spelen een centrale rol. Verder vereist effectief gevelonderhoud vakmanschap en kennis van de juiste materialen en technieken, zodat de duurzaamheid en uitstraling van de gevel gewaarborgd blijven.

Belangrijker dan u denkt

We zien in de praktijk dat onderhoud vaak het ondergeschoven kindje is. Dit terwijl uw gevel wordt blootgesteld aan weer en wind en hierdoor veel te verduren heeft. Natuurlijk is de gevel hier tegen bestand, maar door de jaren heen eisen dergelijke zaken wel degelijk hun tol. Met regelmatig gevelonderhoud verzekert u zichzelf ervan dat de gevel nog jarenlang meegaat, er weer goed en schoon uitziet en beschermt tegen de weersinvloeden. Ook bespaart u mogelijk op toekomstige kosten: een goed onderhouden gevel heeft immers minder vaak en minder snel gevelrenovatie of een andere grote ingreep, zoals gevelimpregnatie, nodig. Het tegendeel zien we in de praktijk helaas maar al te vaak: gevels die jaren- of zelfs decennialang slecht zijn onderhouden en inmiddels een zware, dure ingreep vereisen om weer opgelapt te worden.

Wanneer is gevelonderhoud noodzakelijk?

Wij raden aan om gevelonderhoud periodiek te laten uitvoeren. Door de inspectie en het onderhoud proactief uit te voeren bent u grote problemen en hoge kosten voor. Ook is gevelonderhoud, inclusief bijkomende werkzaamheden, nodig wanneer er duidelijke tekenen zijn van slijtage of beschadiging aan de buitenkant van de muur. Denk hierbij aan:

 • Beschadigd voegwerk
 • Vervuiling en aanslag
 • Vochtplekken of schimmel aan de binnen- of buitenkant van de gevel – ook wel vochtinfiltratie genoemd
 • Scheurvorming
 • Loszittende stenen of elementen
 • Duidelijke verkleuring

Twijfelt u of gevelonderhoud in uw geval ook nodig of aan te raden is? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen – wij helpen u graag verder.

Onze klanten aan het woord

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Voor particulieren, VvE’s, woningcorporaties & zakelijke klanten

Wij worden regelmatig ingeschakeld door particuliere woningbezitters, verenigingen van eigenaren (VvE’s), woningcorporaties en zakelijke klanten. Zo bedienen we een breed scala aan klanten – eenmalig of als onderdeel van planmatig, periodiek onderhoud dat we eens in de zoveel tijd in opdracht uitvoeren. Kortom, dankzij onze jarenlange en brede ervaring kunnen we iedereen verder helpen.

Waarom Veldhuizen Gevelrenovatie

Wij zijn al jarenlang de specialist op gebied van gevelonderhoud, renovatie, voegwerk en impregnatie voor zowel zakelijke klanten als particulieren. Ontdek ons voordelen:

 • Vakmanschap
 • 12 jaar ervaring
 • Kwaliteit en bereikbaarheid
 • Korte lijntjes
 • Meest moderne gereedschappen
 • Goede prijzen voor kwalitatief hoogwaardig werk

Totaalpakket: naast onderhoud ook andere werkzaamheden

Naast gevelonderhoud zijn wij ook in te schakelen voor gevelrenovatie, gevelstralen, gevelimpregnatie, gevelreiniging, vakkundig voegwerk en alle bijkomende werkzaamheden. Denk bij laatstgenoemde aan zaken zoals lood aanbrengen, ankers vervangen, schoorstenen, noem maar op. Twijfelt u of wij ook u van dienst kunnen zijn? Neem dan gerust contact met ons op.

Vraag een offerte voor gevelonderhoud aan

Wilt u uw gevelonderhoud laten uitvoeren door de specialisten van Veldhuizen Gevelrenovatie? Of wilt u simpelweg inzicht in de kosten? Vraag dan via onze website een offerte aan, dan weet u direct waar u aan toe bent. Ook kunt u bij vragen altijd contact met ons opnemen. Dit doet u telefonisch, via de chatfunctie op onze website of het contactformulier. Dit is uiteraard geheel vrijblijvend – u zit nergens aan vast.

Veelgestelde vragen:

Wat is gevelonderhoud?

Gevelonderhoud omvat alle werkzaamheden die worden uitgevoerd om de buitenkant van een gebouw in goede staat te houden.

Waarom is gevelonderhoud belangrijk?

Gevelonderhoud zorgt ervoor dat een gebouw er verzorgd uitziet, verlengt de levensduur van de gevel en voorkomt mogelijke schade aan het pand.

Welke vormen van gevelonderhoud zijn er?

Er zijn verschillende vormen van gevelonderhoud, zoals reiniging, reparatie van beschadigingen, impregneren en schilderen.

Hoe vaak moet gevelonderhoud worden uitgevoerd?

De frequentie van gevelonderhoud kan variëren afhankelijk van factoren zoals de staat van de gevel, het type materiaal en de locatie. Over het algemeen wordt geadviseerd om elke 5-10 jaar onderhoud te plegen.