Gevelimpregnatie

Veldhuizen Gevelrenovatie B.V. renoveert gemetselde gevels van woningen en bedrijfsgebouwen

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is gevelimpregnatie?

Gevelimpregnatie zorgt ervoor dat je gevel beschermd wordt tegen de schadelijke effecten van doorslaand vocht, mossen en algen. Vocht en andere vormen van vervuiling kunnen ernstige schade aan uw muren aanbrengen. Door je gevel te impregneren is je buitenmuur jarenlang bestand tegen weersinvloeden en vervuiling. Veldhuizen Gevelrenovatie is gespecialiseerd in gevelimpregnatie.

De gevel impregneren heeft vele voordelen

 • De gevel wordt ongevoelig voor vuil, mos en algen;
 • Oplossing voor vochtbestrijding: de gevel blijft droger;
 • De gevel isoleert beter;
 • Bekladding met verf of graffiti is makkelijker te verwijderen;
 • Eerst goed drogen, dan impregneren.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe werkt gevelimpregnatie?

Voorafgaande aan het impregneren van de gevel vindt eerst een inspectie plaats om te controleren of de muur er wel geschikt voor is. Daarbij wordt ook gekeken welke werkwijze het meest geschikt is. Vervolgens dient het vuil van de muur verwijderd te worden. Daarvoor moeten de muren eerst goed gereinigd worden. Eventuele schade die daarbij ontstaat wordt meteen hersteld. Nadat de muren afgeschermd zijn met folie worden deze geïmpregneerd met behulp van een sproeier en impregneermiddel.

Veldhuizen Gevelrenovatie is specialist in gevelimpregnatie. Vakmanschap tegen eerlijke prijzen.

gevelimpregnatie

Impregneren of hydrofoberen?

Als vochtbestrijding kan zowel impregneren als hydrofoberen worden ingezet. Hoewel beide termen soms voor gevelimpregnatie gebruikt worden zit er wel degelijk verschil tussen. Met impregneren van een buitenmuur wordt deze verzadigd met een vloeistof, dat het materiaal doordringt. Hydrofoberen aan de andere kant is iets waterafstotend maken. Daarbij wordt een waterafstotend product gebruikt in plaats van een vuilafstotend middel.

De gevel impregneren na een renovatie

Veldhuizen Gevelrenovatie impregneert een gevel op zijn vroegst twee weken nadat de renovatie van de gevel klaar is. Dan is de ondergrond goed gedroogd en gehard en levert het impregneren het beste resultaat. Het effect van impregneren is afhankelijk van de soort gevel en het toegepaste middel. U kunt er vanuit gaan dat de gevel minstens 10 jaar in een prima staat blijft.

Een gevel die nog lang mooi blijft

Na renovatie van een gemetselde gevel ziet deze er vaak weer als nieuw uit. Door deze gevel vervolgens te impregneren met een vocht- en vuilafstotend product blijft de gevel lang mooi. Impregneermiddelen zijn er op waterbasis en op siliconebasis. De laatste variant is iets duurder en levert een betere kwaliteit. Wij geven daar dan ook vaak de voorkeur aan.

OFFERTE AANVRAGEN

Onze klanten aan het woord

 
 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De kosten van gevelimpregnatie

De kosten van gevelimpregnatie hangen af van de grootte van uw buitenmuur. Er wordt een prijs per vierkante meter gehanteerd. Tevens het gekozen product voor het impregneren en de mate waarin de gevel te bereiken is beïnvloeden de prijs. Verder zullen werkzaamheden ter voorbereiding (zoals gevelreiniging) extra kosten met zich meebrengen. Door de gevel door een vakman te laten impregneren weet u zeker dat het impregneren op professionele wijze gebeurd. Veldhuizen Gevelrenovatie levert vakmanschap tegen een scherpe prijs.

Benieuwd naar de precieze kosten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zitten er nadelen aan gevelimpregnatie verbonden?

Voordat een gevel geïmpregneerd kan worden dient deze in goede staat te verkeren. Het impregneren van een gevel zorgt er verder voor dat deze zijn ventilerende werking verliest. Ook worden andere gevelwerkzaamheden (zoals verven) er door bemoeilijkt. Tot slot is de klus iets dat eens in de zoveel tijd herhaald dient te worden, omdat de impregnatie anders zijn werking verliest.

OFFERTE AANVRAGEN

Gevelimpregnatie door Veldhuizen Gevelrenovatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Benieuwd naar de kosten van het laten impregneren van je gevel? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. De prijs is onder meer afhankelijk van het aantal vierkante meters dat geïmpregneerd dient te worden.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 033 234 0300, per e-mail en middels het contactformulier op de website.

OFFERTE AANVRAGEN

Wat is gevelimpregnatie?

Gevelimpregnatie is het aanbrengen van een beschermende laag op de gevel om deze waterafstotend en vuilwerend te maken.

Waarom zou ik mijn gevel laten impregneren?

Gevelimpregnatie zorgt ervoor dat de gevel beter bestand is tegen weersinvloeden, zoals regen en vorst. Het verlengt de levensduur van de gevel en voorkomt vochtproblemen in huis.

Hoe lang blijft het effect van gevelimpregnatie behouden?

Het effect van gevelimpregnatie kan gemiddeld 10 tot 15 jaar aanhouden, afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van het impregneermiddel en de blootstelling aan extreme weersomstandigheden.

Is gevelimpregnatie schadelijk voor het milieu?

Nee, gevelimpregnatie wordt meestal uitgevoerd met milieuvriendelijke impregneermiddelen op waterbasis. Deze zijn niet schadelijk voor het milieu.