Tekenen dat jouw gevel toe is aan renovatie

Specialist in Gevelrenovatie

Tekenen dat jouw gevel toe is aan renovatie

Hoe kies je een betrouwbare aannemer voor je gevelrenovatie?

Je gevel is het eerste wat gezien wordt van je huis. Hopelijk zag de gevel er al goed uit toen je in je huis bent gaan wonen of wellicht heb je de gevel al eens op laten knappen. Maar na verloop van tijd kan de gevel gaan slijten en schade oplopen door invloeden van buitenaf. Het is daarom belangrijk om af en toe aandacht te besteden aan de gevels en de tekenen van gevelproblemen te herkennen. Zo kan vroegtijdige renovatie helpen om ernstige schade en kostbare reparaties te beperken. Hieronder zijn enkele belangrijke tekenen die jou helpen bij het beoordelen van jouw gevel. Als je een van onderstaande punten herkent, is het waarschijnlijk tijd om de gevel te laten renoveren.

1. Scheuren in het metselwerk

Scheuren in het metselwerk zijn vaak een duidelijk teken van structurele problemen. Kleine scheuren kunnen na verloop van tijd groter worden en leiden tot ernstigere schade aan de gevel. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op scheuren en bij de eerste tekenen actie te ondernemen. Scheuren in het metselwerk zijn niet alleen problemen wat het uiterlijk van de gevel minder mooi maakt. Ze kunnen een indicatie zijn van grotere problemen die verder onderzoek en reparatie vereisen. Kleine scheuren worden mogelijk na verloop van tijd groter. Dit kan ervoor zorgen dat er verlies van stabiliteit van de gevel ontstaat. Ook kan het schade aan de binnenkant van je woning veroorzaken. Regelmatige inspectie van de gevel op scheuren is daarom erg belangrijk. Het vroegtijdig identificeren en aanpakken van deze scheuren tijdens een renovatie voorkomt verdere schade. Hiermee voorkom je ook onnodige extra financiële kosten.

2. Vochtproblemen en schimmelgroei

Vochtproblemen zijn een duidelijk signaal dat een gevel dringend aandacht nodig heeft. Of het nu gaat om vochtophoping, lekkages of slechte ventilatie, vocht kan leiden tot schimmelgroei op de gevel. Als je schimmelplekken opmerkt of delen van de gevel die constant vochtig zijn, is het belangrijk om de oorzaak van het vochtprobleem aan te (laten) pakken. Schimmel zorgt ervoor dat je huis er minder aantrekkelijk uitziet, maar het is ook een bedreiging voor de gezondheid van de bewoners. Het herkennen en aanpakken van vochtproblemen tijdens een gevelrenovatie is nodig om je huis gezond te houden.

3. Loslatend pleisterwerk of gevelbekleding

Loslatend pleisterwerk of gevelbekleding zorgt ervoor dat je huis er minder verzorgd en onderhouden uitziet. Naast dat het minder mooi is, kan het ook de beschermende functie van de gevel aantasten. Het kan wijzen op hechtingsproblemen of schade aan de onderliggende structuren. Vaak is het een teken dat de conditie van het pleisterwerk of de gevelbekleding verder achteruit gaat. Het negeren van deze signalen kan leiden tot verdere schade en hogere herstelkosten. Tijdige gevelrenovatie is nodig om deze problemen op te lossen en de duurzaamheid van je gevel te herstellen.

Hoe kies je een betrouwbare aannemer voor je gevelrenovatie?

4. Verkleuring

Verkleuring op de gevel kan veroorzaakt worden door verschillende weersinvloeden. Het laten reinigen en impregneren kan je woning er weer als nieuw laten uitzien. Naast dat het je woning een verzorgde uitstraling geeft, beschermt het de gevel ook tegen verdere schade door regen en zon.

5. Problemen met voegwerk

Voegwerkproblemen, zoals beschadigde of ontbrekende voegen, leiden op den duur tot waterdoorlating. Voegen vormen de eerste bescherming tegen vocht. Als deze beschadigd zijn, kan water binnendringen en schade veroorzaken aan het metselwerk. Is het voegwerk beschadigd? Dan is het heel belangrijk dit tijdig te laten renoveren. Zo blijft de waterbestendigheid van de gevel behouden en blijft je woning beschermd tegen vocht.

6. Tocht of kieren in ramen en deuren

​​Tocht of kieren rond ramen en deuren kunnen een teken zijn van gevelproblemen. Wanneer je merkt dat er beweging zit in de grootte van de kieren, kan dit een waarschuwing zijn voor verzakkingen in de gevel. Dit leidt niet alleen tot energieverlies, maar kan ook het comfort in huis verminderen en onrust in je gemoedstoestand veroorzaken. Met behulp van gevelrenovatie kunnen deze problemen worden aangepakt. Doe jezelf een plezier en stel het niet uit om hier een specialist naar te laten kijken. Hoe eerder het probleem wordt opgelost, hoe sneller je ook kunt besparen op je energierekening.

Nogmaals het is belangrijk om bovenstaande tekenen serieus te nemen en niet te wachten met gevelrenovatie. Het vroegtijdig aanpakken van problemen kan niet alleen de levensduur van je gevel verlengen, maar ook de waarde en uitstraling van je huis behouden. Voor een grondige inspectie en professioneel advies over gevelrenovatie, neem contact met ons op. Wij staan klaar om jouw gevel te herstellen en je woning te beschermen tegen verdere schade. Vertoont je huis andere opvallendheden dan hierboven? Ook dan mag je contact opnemen voor advies op maat.