Gevelrenovatie: wat zijn de gemiddelde kosten in 2024?

Specialist in Gevelrenovatie

Gevelrenovatie: wat zijn de gemiddelde kosten in 2024?

Problemen bij gevelrenovatie

Is je gevel toe aan een opknapbeurt? Gevelrenovatie kan een geweldige manier zijn om niet alleen de uitstraling van je huis te verbeteren, maar ook om de originele staat te behouden. Voordat je echter de sprong waagt, is het belangrijk om inzicht te krijgen in de gemiddelde kosten van gevelrenovatie in 2024. Laten we de cijfers en factoren bekijken die de prijs van deze essentiële upgrade beïnvloeden.

1. Soorten gevelrenovaties

Reiniging en herstel

De gemiddelde kosten zijn tussen €5 – €15 per m².

Er zijn verschillende factoren die de kosten beïnvloeden, zoals de gekozen reinigingsmethode, de omvang van het herstelwerk en het type gevelmateriaal. 

Gevelisolatie

De gemiddelde kosten liggen tussen de €20 – €120 per m².

Het type isolatiemateriaal, de dikte van de isolatie en de totale omvang van het isolatieproject hebben invloed op de kosten

Voegwerken

De gemiddelde kosten voor voegwerken zijn tussen €20 – €40 per m².

Het type voeg, de staat van het bestaande voegwerk en de oppervlakte van de gevel beïnvloeden de kosten.

2. Gevelmateriaal

De gemiddelde kosten variëren sterk, afhankelijk van het materiaal.

Baksteen

Een bakstenen gevelrenovatie kan variëren tussen €30 – €150 per m².

Het type baksteen, de staat van de huidige voegen, de noodzaak voor reparaties of vervanging van beschadigde bakstenen zorgen ervoor dat de kosten variëren. 

Voorbeeld: 

Stel dat je een bakstenen gevel hebt van 120 m². De gemiddelde kosten kunnen dan variëren tussen €3,600 en €18,000, afhankelijk van het type baksteen, de staat van de voegen en eventuele reparaties.

Baksteenrenovatiekosten zijn sterk afhankelijk van de specifieke kenmerken van de bakstenen en het voegwerk. Het is raadzaam om een professionele beoordeling te laten uitvoeren en offertes op te vragen. Zo verkrijg je de nauwkeurige prijsinformatie die specifiek is voor jouw gevel.

Stucwerk

De gemiddelde kosten liggen tussen €40 – €120 per m².

Hier ligt het verschil in prijs aan het type stucwerk (bijvoorbeeld spuitkurk, sierpleister), de staat van de huidige afwerking en de eventuele reparaties die nodig zijn.

Voorbeeld: 

Stel dat je een gevel hebt van 100 m² en je kiest voor stucwerk. De gemiddelde kosten kunnen dan variëren tussen €4,000 en €12,000. 

Problemen bij gevelrenovatie

3. Arbeidskosten

Het gemiddelde uurloon ligt tussen de €30 – €60 per uur.

Factoren die de kosten beïnvloeden hebben te maken met de ervaring van de vakman, de locatie en de complexiteit van het werk.

4. Vergunningen

De gemiddelde kosten voor vergunning liggen tussen €100 – €500, afhankelijk van de locatie en vereisten van de lokale overheid.

5. Duurzaamheidsmaatregelen

Gemiddeld zorgen duurzaamheidsmaatregelen voor 10-20% extra kosten bovenop de reguliere kosten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de investering in groene gevelmaterialen.

6. Tips voor kostenefficiënte bij gevelrenovatie:

Vergelijk offertes

 Wij bevelen aan om bij minstens drie verschillende aannemers offertes op te vragen, zodat je kunt kiezen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding

Zorg voor regelmatig onderhoud

Minimaliseer toekomstige kosten door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren. Zo voorkom je grote problemen en grotere kosten.

Let op!

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze bedragen slechts schattingen zijn en dat het verstandig is om specifieke offertes van aannemers te verkrijgen op basis van de unieke omstandigheden van jouw gevel.

Neem vrijblijvend contact op voor meer gedetailleerde informatie, deskundig advies over jouw gevelrenovatie, of het opvragen van een offerte.