Gevelrenovatie in Lelystad

Veldhuizen Gevelrenovatie B.V. renoveert gemetselde gevels van woningen en bedrijfsgebouwen

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Gevelrenovatie in Lelystad laten uitvoeren aan je woning, of is de gevel van het bedrijfspand duidelijk aan renovatie toe? Wanneer je vochtplekken, scheuren of afbladderende verf tegenkomt, is de kans groot dat de gevel hersteld moet worden. Onze VCA-gecertificeerde gevelspecialist renoveert de gevel van een woning of bedrijfspand middels impregnatie, gevelstralen of gevelreiniging. Daarnaast verrichten we kwalitatief voegwerk, net als alle andere diensten tegen eerlijke prijzen. Vraag een offerte aan bij Veldhuizen Gevelrenovatie of neem contact op voor meer informatie.

Wanneer is gevelrenovatie in Lelystad nodig?

Vertoont de gevel van je woning tekenen van veroudering? Of merkte je onlangs op dat de gevel van het bedrijfspand waar je werkt niet meer in optimale staat verkeert? Misschien zitten er scheuren in de gevel of is er sprake van afbladderende verf of vochtschade. Gevelrenovatie is noodzakelijk wanneer de buitenkant van een gebouw tekenen van veroudering, beschadiging of verval vertoont. Dit kan zich uiten in scheuren, afbladderende verf, vochtproblemen, of structurele gebreken. Het herstellen en verfraaien van de gevel verbetert niet alleen de esthetiek, maar ook de duurzaamheid en de energie-efficiëntie van het gebouw.

Het verschil tussen gevelrenovatie en gevelonderhoud

Gevelrenovatie en gevelonderhoud zijn beide essentieel voor de duurzaamheid, veiligheid en uitstraling van een gebouw, maar ze verschillen aanzienlijk in hun benadering en doel. Gevelrenovatie omvat grootschalige ingrepen zoals het herstellen of vervangen van beschadigde materialen en het vernieuwen van de gehele gevelstructuur. Dit proces wordt vaak uitgevoerd om verouderde of zwaar beschadigde gevels weer in goede staat te brengen.

Gevelonderhoud richt zich juist op het regelmatig schoonmaken, inspecteren en uitvoeren van kleine reparaties om de gevel in optimale conditie te houden en grotere problemen te voorkomen. Gevelrenovatie wordt meestal uitgevoerd na een lange periode van verwaarlozing of ernstige schade. Gevelonderhoud is daarentegen een proactieve aanpak om de levensduur van de gevel te verlengen en esthetische waarde te behouden.

Onze klanten aan het woord

 
 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Welke werkzaamheden vallen onder gevelrenovatie?

Je vraagt je misschien af wat er allemaal valt onder het uitvoeren van een gevelrenovatie in Lelystad. Onder gevelrenovatie verstaat men ook wel gevelreiniging, gevelherstel, gevelstralen, impregneren, het herstellen van beschadigd voegwerk of het plaatsen van geheel nieuwe gevelbekleding. Wist je dat zelfs het aanbrengen van gevelisolatie onder de noemer gevelrenovatie valt?

Gevelstralen

Bij hardnekkig vuil op de gevel bieden we gevelstraling met een geavanceerde straalunit aan. Dit verwijdert vuil, graffiti en verf onder lage druk, zonder schade en met minimale stofoverlast. Deze methode is ideaal voor moeilijk te verwijderen vervuiling en wordt gevolgd door gevelimpregnatie voor bescherming.

Gevelreiniging

Gevelreiniging is essentieel bij gevelrenovatie, vooral bij graffiti of klimopverontreiniging. Het voorkomt diepere schade en scheuren in de gevel, verlengt de levensduur van het pand en behoudt de uitstraling. Onbehandelde vervuiling kan schade verergeren en de verwijdering bemoeilijken. Gevelreiniging is dus cruciaal voor het behoud en de bescherming van de gevel.

Voegwerk

Kapotte voegen zijn niet alleen esthetisch onaantrekkelijk, maar kunnen ook schade veroorzaken door vochtophoping en vorstbarsten. Voegrenovatie is de laatste fase van gevelrenovatie, waarbij beschadigde voegen worden verwijderd en vervangen door verschillende voegtypen. Klanten kunnen kiezen uit diverse voegsoorten en kleuren na het aanbrengen van proefstukjes. Na voegrenovatie volgt gevelimpregnatie om de gevel te beschermen. Het hele proces omvat het schoonmaken van de gevel en het herstellen van voegen.

Gevelimpregnatie

Na gevelrenovatie impregneren we de gevel om vocht- en vuilafstoting te garanderen. Gevelimpregnatie houdt de gevel droog, verbetert isolatie en vergemakkelijkt het verwijderen van bekladding. Impregneren beschermt ook tegen algen, mos en vuil, waardoor de gevel langer mooi blijft en schade wordt voorkomen, wat essentieel is om de vernieuwde uitstraling te behouden en ernstige schade te voorkomen.

Wat kost een gemiddelde gevelrenovatie?

Wat de kosten zijn van een gemiddelde gevelrenovatie in de omgeving van Lelystad, is lastig te zeggen. De kosten variëren namelijk en zijn afhankelijk van meerdere factoren, waaronder de grootte van de gevel, de staat en het type bekleding. Maar ook eventuele extra werkzaamheden zijn van invloed op de uiteindelijke kosten van de gevelrenovatie. Doorgaans liggen de prijzen van een gemiddelde gevelrenovatie tussen de € 2.000-, en € 12.000-, maar we raden voor een indicatie van de prijs altijd aan om een offerte aan te vragen. Zo weet je ook waar je aan toe bent.

Gevelspecialist in Lelystad en omgeving

Waarom Veldhuizen Gevelrenovatie de gekozen gevelspecialist is? We zetten de voordelen op een rij:

 • Vakmanschap van de bovenste plank;
 • 12 jaar ervaring op het gebied van gevelrenovatie;
 • Kwaliteit dienstverlening;
 • Korte lijntjes en uitstekende bereikbaarheid;
 • Meest moderne gereedschappen;
 • Lage kosten voor kwalitatief werk.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op

Vertoont de gevel van je woning of bedrijfspand in de omgeving van Lelystad schade? In dat geval is het raadzaam om direct contact op te nemen. Alleen op die manier kunnen we verdere schade voorkomen. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 033- 2340 300, ons te mailen of ons contactformulier in te vullen. Ook kun je gelijk een vrijblijvende offerte aanvragen. Vervolgens komen we zo snel mogelijk weer bij je terug.