Gevelimpregnatie

Veldhuizen Gevelrenovatie B.V. renoveert gemetselde gevels van woningen en bedrijfsgebouwen

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is gevelimpregnatie?

Gevelimpregnatie zorgt ervoor dat je gevel beschermd wordt tegen de schadelijke effecten van doorslaand vocht, mossen en algen. Vocht en andere vormen van vervuiling kunnen ernstige schade aan uw muren aanbrengen. Door je gevel te impregneren is je buitenmuur jarenlang bestand tegen weersinvloeden en vervuiling. Veldhuizen Gevelrenovatie is gespecialiseerd in gevelimpregnatie.

De gevel impregneren heeft vele voordelen

 • De gevel wordt ongevoelig voor vuil, mos en algen;
 • Oplossing voor vochtbestrijding: de gevel blijft droger;
 • De gevel isoleert beter;
 • Bekladding met verf of graffiti is makkelijker te verwijderen;
 • Eerst goed drogen, dan impregneren.

OFFERTE AANVRAGEN

Hoe werkt gevelimpregnatie?

Voorafgaande aan het impregneren van de gevel vindt eerst een inspectie plaats om te controleren of de muur er wel geschikt voor is. Daarbij wordt ook gekeken welke werkwijze het meest geschikt is. Vervolgens dient het vuil van de muur verwijderd te worden. Daarvoor moeten de muren eerst goed gereinigd worden. Eventuele schade die daarbij ontstaat wordt meteen hersteld. Nadat de muren afgeschermd zijn met folie worden deze geïmpregneerd met behulp van een sproeier en impregneermiddel.

Veldhuizen Gevelrenovatie is specialist in gevelimpregnatie. Vakmanschap tegen eerlijke prijzen.

gevelimpregnatie

Impregneren of hydrofoberen?

Als vochtbestrijding kan zowel impregneren als hydrofoberen worden ingezet. Hoewel beide termen soms voor gevelimpregnatie gebruikt worden zit er wel degelijk verschil tussen. Met impregneren van een buitenmuur wordt deze verzadigd met een vloeistof, dat het materiaal doordringt. Hydrofoberen aan de andere kant is iets waterafstotend maken. Daarbij wordt een waterafstotend product gebruikt in plaats van een vuilafstotend middel.

De gevel impregneren na een renovatie

Veldhuizen Gevelrenovatie impregneert een gevel op zijn vroegst twee weken nadat de renovatie van de gevel klaar is. Dan is de ondergrond goed gedroogd en gehard en levert het impregneren het beste resultaat. Het effect van impregneren is afhankelijk van de soort gevel en het toegepaste middel. U kunt er vanuit gaan dat de gevel minstens 10 jaar in een prima staat blijft.

Een gevel die nog lang mooi blijft

Na renovatie van een gemetselde gevel ziet deze er vaak weer als nieuw uit. Door deze gevel vervolgens te impregneren met een vocht- en vuilafstotend product blijft de gevel lang mooi. Impregneermiddelen zijn er op waterbasis en op siliconebasis. De laatste variant is iets duurder en levert een betere kwaliteit. Wij geven daar dan ook vaak de voorkeur aan.

OFFERTE AANVRAGEN

 • Behoefte aan advies op maat voor jouw gevel?

  Laat je nummer achter en we bellen je op om een afspraak voor een adviesgesprek te maken!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De kosten van gevelimpregnatie

De kosten van gevelimpregnatie hangen af van de grootte van uw buitenmuur. Er wordt een prijs per vierkante meter gehanteerd. Tevens het gekozen product voor het impregneren en de mate waarin de gevel te bereiken is beïnvloeden de prijs. Verder zullen werkzaamheden ter voorbereiding (zoals gevelreiniging) extra kosten met zich meebrengen. Door de gevel door een vakman te laten impregneren weet u zeker dat het impregneren op professionele wijze gebeurd. Veldhuizen Gevelrenovatie levert vakmanschap tegen een scherpe prijs.

Benieuwd naar de precieze kosten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Zitten er nadelen aan gevelimpregnatie verbonden?

Voordat een gevel geïmpregneerd kan worden dient deze in goede staat te verkeren. Het impregneren van een gevel zorgt er verder voor dat deze zijn ventilerende werking verliest. Ook worden andere gevelwerkzaamheden (zoals verven) er door bemoeilijkt. Tot slot is de klus iets dat eens in de zoveel tijd herhaald dient te worden, omdat de impregnatie anders zijn werking verliest.

OFFERTE AANVRAGEN

Gevelimpregnatie door Veldhuizen Gevelrenovatie

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Benieuwd naar de kosten van het laten impregneren van je gevel? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan. De prijs is onder meer afhankelijk van het aantal vierkante meters dat geïmpregneerd dient te worden.

Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 033 234 0300, per e-mail en middels het contactformulier op de website.

OFFERTE AANVRAGEN

Waarom gevelrenovatie laten uitvoeren?

De gevel heeft het zwaar te verduren: door de jaren heen gaat de conditie van de gevel achteruit. Er kunnen scheuren of vochtplekken ontstaan en daardoor beschadigingen aan de gevel. Ook kan een gevel beklad raken door graffiti. Een beschadigde gevel is niet bevorderlijk voor de uitstraling van je woning. Laat daarom gevelrenovatie uitvoeren door een specialist als Veldhuizen Gevelrenovatie

Heb je scheuren in je gevel ontdekt of hebben vandalen graffiti gespoten op de buitenmuur van je bedrijfspand? Neem dan direct contact met ons op, en vraag een offerte aan.

Welke diensten leveren we nog meer?

Veldhuizen Gevelrenovatie is specialist in gevelrenovatie. We bieden het totaalpakket aan: gevelrenovatie, gevelimpregnatie, gevelstralen en voegwerk. Daarnaast verzorgen we alle bijkomende werkzaamheden. Van het vernieuwen van een schoorsteen, inmetselen van lateien, het vervangen van ankers tot het aanbrengen van lood en het steigerwerk in eigen beheer.

Op onze website vind je meer informatie over de diensten die we leveren. Geïnteresseerd in een van onze diensten? Neem dan contact met ons op, of laat je telefoonnummer achter. Dan bellen we je op om een afspraak te maken voor een adviesgesprek.

Wat zijn de voor- én nadelen van gevelimpregnatie?

Met gevelimpregnatie zorg je ervoor dat de buitenmuur jarenlang bestand blijft tegen weersinvloeden en vervuiling als mossen en algen. De voordelen van de gevel impregneren op een rij:

 • De gevel wordt ongevoelig voor vuil, mos en algen;
 • Oplossing voor vochtbestrijding: de gevel blijft droger;
 • De gevel isoleert beter;
 • Bekladding met verf of graffiti is makkelijker te verwijderen;
 • Eerst goed drogen, dan impregneren.

Er kleven ook een paar nadelen aan gevelimpregnatie. Voordat een gevel geïmpregneerd moet deze in goede staat verkeren. Daarnaast zorgt het impregneren van een gevel ervoor dat deze zijn ventilerende werking verliest. Ook worden andere gevelwerkzaamheden (zoals verven) erdoor bemoeilijkt. Tot slot is de klus iets dat eens in de zoveel tijd herhaald dient te worden, omdat de impregnatie anders zijn werking verliest.

Kan ik jullie het hele jaar door inschakelen voor gevelrenovaties?

Ja en nee, je kan ons bedrijf het hele jaar door inschakelen voor gevelrenovaties, behalve tijdens vorstperiodes.